Начало / Последни новини / Яна Копчева стартира с шесто място в МОИ

Яна Копчева стартира с шесто място в МОИ

Яна Копчева се класира на шесто място в първия старт на лекоатлетическата дисциплина тласкане на гюле /3 кг/ на Младежките олимпийски игри /МОИ/ в Буенос Айрес. Тя е единствената състезателка от Плевен, която представя България на форума в Аржентина.

Бившата възпитаничка на АК Георги Дъков завърши с резултат 15.41 метра. Постигна го от четвъртия си опит, а предишните бяха фаулове. /Личният рекорд на настоящата атлетка на Дунав /Русе/ е 15.77 м., което е национален рекорд в дисциплината за девойки под 18 г./

Общо 15 девойки участваха в състезанието, като девет от тях влязоха в него с по-добър личен резултат от българката. Очаквано победата взе Ксинхуй Ли от Китай с 18.42 м. След нея са състезателки на Беларус, ЮАР, Молдова и Гренада.

Вторият заключителен старт е утре вечер. Съперничките ще направят по още четири опита. Най-добрите им постижения от двата старта ще определят и крайното класиране.

Прочетете също:

Областна комисия ще предложи за утвърждаване разписание на автобусна линия Плевен-Пордим-Тотлебен

На свое заседание комисията по транспорт, председателствана от заместник-областния управител д-р Красимир Трифонов,  взе решение ...