Акценти
Начало / Крими / Шофьор опита да прегази униформен

Шофьор опита да прегази униформен

35-годишен плевенчанин опита да прегази полицай в стремежа си да осуети проба с техническо средство за алкохол. Шофьорът е спрян първоначално на 14 февруари около 00.50 часа в село Коиловци.

След като отказал пробата за алкохол, мъжът се качил в автомобила си и се заключил вътре. След това потеглил и опитал да прегази един от униформените служители на реда. Последвало кратко преследване и след заградителни мероприятия нарушителят е засечен отново, но вече в село Асеново. Полицаите подали сигнал със стоп палка и включена светлинна сигнализация на патрулния автомобил, но 35-годишният водач не спрял, а продължил с пълна газ в посока Никопол.

Проверката изяснила, че нарушителят е криминално проявен и има 10 заявителски материала – за управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 1.2 на хиляда, за управление на моторно превозно средство в срок на изтърпяване на наказание „лишаване от право да управлява МПС”, за хулиганство. Уведомен е дежурен прокурор в Районна прокуратура Плевен.

Прочетете също:

Перничанин е със счупен нос след сбиване в Плевен

На 16 април 2022 година в 03:40 часа в полицията в Плевен е получен сигнал ...