Начало / Крими / Шофиране след употреба на алкохол

Шофиране след употреба на алкохол

Бързо производство е образувано в Първо РУ – Плевен за управление на автомобил след употреба на алкохол, информираха катаджиите. Вчера в 10:22 часа на улица „Александър Стамболийски“ в село Бохот бил проверен 55-годишен водач на „Фолксваген Джета“. Тестът за алкохол отчел 1,53 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Шофьорът не е дал кръвна проба за анализ. Уведомен е прокурор в РП – Плевен за престъпление по чл. 343 „б“, ал.1 от НК. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа. Работата продължава разследващ полицай.

На 26 юни 2019 година в РУ – Левски е започнато бързо производство за престъпление по чл. 343 б, ал. 1 от НК, казаха униформените. На 18 юни около 20:25 часа 54-годишен от село Градище е  управлявал „БМВ“ с  концентрация на алкохол в кръвта си 2,30 промила. Това е доказано с протокол за химическа експертиза на СХЛ към ЦСМП – Плевен. Проверката е извършена на третокласен път на територията на община Левски. Уведомен е прокурор при РП – Левски. Продължава работа разследващ полицай.

Прочетете също:

В Плевен МОСВ и БД „Дунавски район“ организират среща за актуализацията на Плана за управление на риска от наводнения на Дунавски район

На 7 юли в Плевен ще се проведе среща за официалния старт на изпълнението на ...