Начало / Крими / Шофиране след употреба на алкохол

Шофиране след употреба на алкохол

Бързо производство по чл.343 „б“, ал.1 от Наказателния кодекс за управление на моторно превозно средство в нетрезво състояние е образувано в РУ-Долна Митрополия, съобщи МВР-Плевен. На 17 януари 2020 година в 20:10 часа в село Горна Митрополия при проверка на 47-годишен водач, който се движил с „БМВ“, алкотестът е отчел положителен резултат – 2.58 промила. На нарушителя е издаден талон за медицинско изследване и същият е дал кръв за лабораторно изследване. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление. По случая е уведомен дежурен прокурор в РП – Плевен.

На 19 януари 2020 година около 18.15 часа в полицията в град Кнежа е постъпил сигнал за пътен инцидент с паркиран лек автомобил „Мерцедес“ в местността Мерата пред зърнобаза, казаха униформените. Минути по-късно служители на реда засичат в района на кръстовище, образувано от улица „Опълченска“ и улица „Шипка“ „Опел“ с видими следи от ПТП в предната част на автомобила. Установена е самоличността на водача – 71-годишен. Проведена е беседа и са снети писмени обяснения, в които шофьорът излага, че управлявайки личния си автомобил е извършител пътнотранспортното произшествие. Изпробван е за алкохол с техническо средство „Алкотест дрегер 7510“ и уредът отчита положителна проба – 1,40 промила. 71-годишният е дал кръв за лабораторно изследване. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. По случая продължава работа разследващ полицай.

На 18 януари 2020 година около 23:45 часа на булевард „Христо Ботев“ в Плевен е проверен водачът на „Форд Ка“ 69-годишен. Алкотестът е отчел положителна проба 1.73 промила алкохол в издишвания въздух, уточниха катаджиите. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа. Сезирана е прокуратурата. По образуваното бързо производство работата продължава разследващ полицай.

На 19 януари 2020 година около 15.10 часа служители на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Плевен посещават сигнал за ПТП в областния град на улица „Димитър Константинов“. При извършена проверка на водача – 40-годишен, управляващ лек автомобил „Субаро Форестер“, участник в инцидента,  техническото средство е отчело 3.11 промила алкохолна котцентрация, стана ясно от думите на полицаите. Шофьорът отказал проби за химически анализ. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР.         Уведомен е дежурен прокурор в РП-Плевен за престъпление по чл. 343 „б“, ал. 1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...