Начало / Общество / Читалището в Коиловци търси възможности за ремонти на сградата си

Читалището в Коиловци търси възможности за ремонти на сградата си

По покана на кмета на село Коиловци Румен Габров и председателя  на читалище “Христо Ботев 27” Бориславка Йорданова, Диана Данова, общински съветник от ГЕРБ и председател на постоянната комисия “Образователна политика и читалищна дейност“ към Общински съвет – Плевен, посети Коиловци. Причината за срещата  е желанието на читалищното настоятелство за реализиране на проекти, с които да направят по-привлекателна и приветлива физическата среда  на читалището. Читалищните служители са разработили и реализирали доста проекти, но всички те са по меки мерки за обучение и обмен.

За съжаление нито един обект от населените места в община Плевен не е включен в Инвестиционната Програма на Общината и това създава сериозни затруднения за кандидатстване по програми, които предвиждат   инфраструктурни подобрения, оплакаха се от селото.

В отговор на поставените въпроси, Данова предостави презентацията на г-жа Елза Григорова, директор Дирекция “Европроекти“, която бе представена на плевенската общественост на бизнес-форум, организиран от Жени ГЕРБ – Плевен. Самата презентация е изключително добър ориентир за допустимите дейности и бенефициенти по конкретните оперативни програми.

„Като председател на постоянна комисия, която е ангажирана с читалищната дейност, съм готова да предоставя  помощ и съдействие за подобряване на условията в читалищата. Всяко читалище е средище на духовност, а в малките населени места, където няма и училища, това е още по-осезаемо. При наличие на възможности за европейско финансиране ще получите пълна подкрепа от мен и колегите”, каза Данова

 

Прочетете също:

От днес затягат противоепидемичните мерки в Плевен заради висока заболеваемост

От днес, 14 януари 2022 г.,  в община Плевен се въвеждат по-строги противоепидемични мерки за ...