Начало / Спорт / Четири легенди на спортен клуб „Левски” са предложени за удостояване с орден „Стара планина”

Четири легенди на спортен клуб „Левски” са предложени за удостояване с орден „Стара планина”

Георги Аспарухов Гунди

Правителството предлага на президента на Република България да награди посмъртно с орден „Стара планина” – първа степен, най-добрия български футболист през 20 век – Георги Аспарухов (Гунди),  за изключително големите му заслуги в областта на спорта.

За удостояване с орден „Стара планина” – втора степен, са предложени олимпийската шампионка по кану-каяк Ваня Гешева, олимпийската шампионка по тласкане на гюле Иванка Христова и председателят на УС на СК „Левски” Стоян Хранов.

Деветима други изтъкнати спортисти на „Левски” са предложени за награждаване с медал „За заслуга”. Това са петкратната световна и двукратна вицеолимпийска шампионка по борба Станка Златева, изтъкнатата баскетболистка и настоящ председател на БК „Левски” Юлия Боянова, световният шампион по борба Симеон Щерев, петкратната носителка на Европейската купа по бадминтон Петя Неделчева, петкратната световна шампионка по художествена гимнастика Мария Петрова, вицеолимпийската шампионка в скока на височина Йорданка Благоева, 11-кратният носител на световната купа по плувен маратон Петър Стойчев, дългогодишният треньор по борба и спортен директор на СК „Левски” Лазар Лазаров, националният състезател по водна топка и настоящ заместник-председател на СК „Левски” Люсиен Велчев.

Решението на кабинета за удостояването с държавни отличия на най-изтъкнатите спортисти на „Левски” е във връзка с честването на 100-годишнината от учредяването на спортния клуб, информират от правителствения пресцентър.

Прочетете също:

Тази неделя в парк „Кайлъка” ще се проведе Ден на предизвикателството

Община Плевен се присъединява към инициативата Световен ден на предизвикателството, която ще се проведе на ...

Един коментар

  1. антифашист

    И тази новина какво общо има с Плевен и региона???????
    Пълен абсурд и цинично недоразумение е появата й на страниците на информационен сайт предназначен за Плевен и плевенчани, респективно СПАРТАКЛИИ!!!!
    ПЛЕВЕН ПЕЕ – САМО СПАРТАК, ЕЙ, ЕЙ!