Начало / Крими / Четирима водачи са управлявали автомобили след употреба на алкохол

Четирима водачи са управлявали автомобили след употреба на алкохол

Бързи производства по чл. 343 „б“, ал.1 от Наказателния кодекс са образувани в Първо РУ – Плевен за управление на автомобил след употреба на алкохол, съобщиха органитге на реда. Около 22:45 часа на 6 април в кв.“Дружба“ в областния град била проверена 39-годишна от село Подем – водач на „Рено Меган Сценикс“. Тестът за алкохол е отчел 1,77 промила.

Издаден е талон за медицинско изследване. 39-годишната е задържана в полицейското управление за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомена е прокуратурата. Работа продължава разследващ полицай.

На 7 април 2019 година в 04:12 часа в Плевен на улица „Иван Вазов“ е проверен с техническо средство 25-годишен от областния град – водач на лек автомобил „Опел Инсигния“. Дрегерът е показал 1.51 промила алкохолна концентрация. Издаден е талон за медицинско изследване, а нарушителят е задържан в полицейското управление за срок до 24 часа по Закона за МВР. В Първо РУ е образувано бързо производство по чл. 343 „б“, ал.1 от Наказателния кодекс. Уведомен е прокурор от РП – Плевен. Работата продължава разследващ полицай.

Във Второ РУ – Плевен е образувано бързо производство за шофиране в нетрезво състояние. На 7 април 2019 година в 00,45 часа в село Ясен на улица „Георги Димитров“ полицейски служители проверяват с „Дрегер“ 46-годишен от село Дисевица. Мъжът е бил зад волана на лек автомобил „Опел Корса“.  Уредът е отчел положителна проба – 2,65 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Съставен е акт по Закона за движение по пътищата. Нарушителят е задържан в полицейското управление за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Работата продължава разследващ полицай.

На 7 април 2019 година в 05:40 часа в град Плевен на улица „Дойран“ е спрян лек автомобил „Мерцедес“. При извършената проверка с техническо средство „Дрегер 7510“ на водача – 30 годишен от Плевен, уредът е отчел положителна проба 1,84 промила. На нарушителя  е съставен акт по Закона за движение по пътищата. Издаден е талон за медицинско изследване. 30-годишншият е задържане за 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. Образувано е бързо производство по чл. 343 „б“, ал.1 от Наказателния кодекс. Работа по случая продължава разследващ полицай.

Прочетете също:

Рекорден брой кандидат-студенти за медицина и фармация в Медицински университет – Плевен

Над 1000 кандидат-студенти ще се явят на 5 юли 2022 г. на редовния присъствен изпит ...