Начало / Здравеопазване / Червен бряг сред първите градове на кампанията „Отиди на преглед”

Червен бряг сред първите градове на кампанията „Отиди на преглед”

От Червен бряг, Ловеч и Луковит стартира Националната кампанията за мъжко здраве “Отиди на преглед” на Българското урологично дружество. Първите информационни срещи от инициативата ще се проведат  през септември. На тях уролози ще говорят за заболяването доброкачествена простатна хиперплазия (ДПХ) и ползата от навременното й диагностициране и лечение, както и рисковете от забавянето им.

Срещата в Ловеч ще се проведе на 8 септември, вторник, от 15:30 часа в Клуб на инвалида. На 10 септември, четвъртък, от 15:00 часа ще се проведе срещата в Луковит в пенсионерски клуб „Еделвайс“ . Тази в Червен бряг е предвидена за 16 септември, сряда, от 15:00 часа в пенсионерския клуб на ул. Търговска №812.

Целта на кампанията “Отиди на преглед” е да се насърчат мъжете над 50 години да обърнат внимание на симптомите, причинени от увеличаване на простатата, и да посетят личния си лекар или специалист-уролог за компетентна помощ и да не се опитват да се лекуват сами.

ДПХ е доброкачествено заболяване на простатната жлеза. То се изразява в увеличаване на простатата, която започва да притиска пикочния канал и се създава неудобството при уриниране. Стесняването на уретрата и остатъчната урина в мехура причиняват оплакванията, съпровождащи заболяването. Честото ставане на мъжете нощем, проблеми при излизането навън, ако се наложи да се ползва тоалетна – тези и още други неудобства се дължат именно на това заболяване.

Прочетете също:

Задържаха шофьорка след опит да избяга от полицейска проверка

На 10 август в 16:30 часа на улица“Иван Вазов“ в Плевен  служители от сектор „Пътна ...