Начало / Политика / Цецка Цачева: Оптимист съм за промените в Конституцията

Цецка Цачева: Оптимист съм за промените в Конституцията

IMG_9746Цецка ЦачеваСтабилизирането в парламента и в държавните институции са добри знаци за успешни промени в Конституцията, които са необходими, за да се направи реформата в съдебната власт. Оптимист съм, че ще постигнем съгласие в парламента, за да не са само повърхностни тези промени. Това каза днес на пресконференция в Плевен председателят на Народното събрание цецка Цачева.  Тя допълни, че очаква следващата седмица законопроектът за промяна на Конституцията да бъде внесен в парламента, за да започне сложната процедура за задължителните три четения в парламента.

За чуждите инвеститори е особено важно да имаме съдебна система, която бързо да решава търговските спорове, акцентира Цецка Цачева.

Тя коментира още, че за  България и Румъния в момента е повече от важно да бъдат в Шенген, заради  безпрецедентния емигрантски и бежански натиск. Цачева посочи, че е много важно в Лисабон, където утре започва Параламентарната асамблея на Съюза за Средиземноморието, вниманието на европейските страни по отношение на емигрантството да не се насочва само на юг, към средиземноморието, а да се държи сметка за проблемите, които България има като външна граница на ЕС.

„Винаги съм споделяла, че това не е по силите на една държава и е нужна обща европейска политика по отношение на миграцията”, подчерта Цачева.

Председателят на парламента сподели и задоволството си от това, че „днес България изглежда различно през погледа на европейските си патньори и усилията ни са видими и се отчитат”.

Прочетете също:

Майя Ананиева с престижната награда „Най-добър арт педагог в света“

Ръководителят на арт школа „Колорит” в Плевен – художничката Майя Ананиева, е удостоена с престижната ...