Акценти
Начало / Култура / Художници от СОУ „Стоян Заимов” откриват изложба днес

Художници от СОУ „Стоян Заимов” откриват изложба днес

Тази вечер от 17.30 ч. в Общинска галерия „Къща на художниците” ще бъде открита изложба от детски творби на възпитаници от паралелката с разширено изучаване на изобразително изкуство от СОУ „Стоян Заимов” – Плевен с преподавател Данаил Ананиев.

Изложбата представя близо 70 творби – живопис и графика. Зрителите ще могат да видят рисунки, изпълнени с акварел, темперни бои, пастели, както и смесени живописни техники. В колекцията са включени графични творби, изпълнени върху цветен восъчен картон. Изложбата има тематично разнообразие, включващо различни сюжети.

С тази изложба, паралелката завършва своя четиригодишен цикъл на специализирано обучение по изобразително изкуство. В творбите се виждат придобитите художествените умения на децата в процеса на обучението.

На откриването на изложбата ще бъдат връчени награди от конкурси, както и дипломи за активно участие в обучението. Изложбата е и своеобразна покана към желаещите да се обучават в специализирана паралелка през новата учебна година в СОУ „Стоян Заимов” под ръководството на арт педагога Данаил Ананиев.

Прочетете също:

Златни отличия от световен конкурс в Иран за деца от арт школа „Колорит”

Шестгодишният Алекзандър Янков и десетгодишната Лилия Янкова от плевенската арт школа „Колорит” постигнаха бляскава  победа ...