Начало / Крими / Хванаха двама без шофьорски книжки

Хванаха двама без шофьорски книжки

На 8 май 2018 година около 11.45 часа в село Бъркач служители на РУ Долни Дъбник спират мотоциклет „Хонда“ – без регистрационни табели, движещ се в посока с. Петърница, информира МВР-Плевен.  Проверка е установила, че е управляван от 14-годишен от село Бъркач – непритежаващ СУМПС и  неправоспособен водач. МПС-то не е регистрирано по надлежния ред. Уведомен е районен прокурор от РП-Плевен.  Образуваното бързо производство е за престъпление по чл.345, ал2 от НК. Работа продължава  разследващ полицай.

На 5 май 2018 година около 14.05 часа по улица „Малчика“ в град Левски при полицейска проверка е установено, че 20-годишен местен, е зад волана на „Мерцедес 270 ЦДИ“ в едногодишния срок от наказването му по административен ред за управление на МПС без СУМПС. Наказателното постановление е влязло в законна сила на 16.08. 2017 година. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 „в“, ал.2 от НК. Уведомен е районен прокурор. По случая продължава работа разследващ полицай.

Прочетете също:

ВВВУ „Георги Бенковски“ подписа споразумение за сътрудничество с две училища в Плевен

След възстановяването на ВВВУ „Георги Бенковски“, първото висше училище в плевенския регион, учебните  заведения логично ...