Акценти
Начало / Последни новини / Футболен проект за подпомагане социалната интеграция на подрастващи представиха в Плевен

Футболен проект за подпомагане социалната интеграция на подрастващи представиха в Плевен

Проект на Българският футболен съюз (БФС), финансиран по програмата Хеттрик на европейската централа УЕФА бе представен пред плевенската спортна общественост. Мобилбокс – футболна и здравословна академия е част от дългосрочната стратегия на организацията със социална насоченост. Целта е подпомагане на социалната интеграция, адаптация и пълноценна реализация в обществения живот на децата и младежи със СОП чрез създаване на условия и възможности за тяхното включване в спортни занимания по футбол с цел подобряване здравословния начин на живот, физическата и психическата им пригодност.

Проектът бе представен в Плевен от Стоян Денев (представител на Зоналния съвет на БФС – Велико Търново), който заедно с Андрей Петров от БФС, са координатори на проекта. На представянето присъстваха представители на УСШ, СУ „Георги Бенковски”, БК Спартак, ОФК Спартак, ХК Шугър, ЦРД Плевен, ТК ПСК, община Плевен, ФК Фортуна, НИМХ Плевен и ФК Спартак 1919.

Предвидени са обучителни семинари, на които ще се представят съвременни тенденции в развитието на футбола за всички, като инструмент за здравословен начин на живот.

Прочетете също:

Престижни награди  за арт школа “Колорит“ от Международен конкурс в Китай

Сертификат и Златен медал са присъдени на арт школа „Колорит” от Международния онлайн конкурс  „Детска ...