Начало / Общество / Френска компания за малц представи дейността си в Плевен

Френска компания за малц представи дейността си в Плевен

Суфле
Своята производствена дейност и бъдещите планове за развитие представи официално френската компания „Малтери Суфле България” със седалище в Плевен, информираха от пресцентъра на Община Плевен. По този повод в града бяха посланикът на Франция у нас н. пр. Ксавие Лапер дьо Кабан, придружаван от представители на дипломатическата мисия.
Прокуристът директор на „Малтери Суфле България” Оливие Жофроа, Кристоф Пасланд, генерален директор на подразделението за малц, и Константин Никитин, регионален директор за централна Европа, се срещнаха с дипломатите, кмета на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков и областния управител Илиян Йончев, и презентираха конкретните стъпки на компанията в България и намеренията й за развитие.
Фирмата е създадена през декември 2011 г., а през 2012 г. поема заводите за малц в Плевен и Хасково, както и силозната база в Първомай. Двата завода са с общ производствен капацитет 30 000 тона малц, преработват около 38 000 ечемик годишно и имат капацитет за съхранение  43 000 тона.
Плевенското предприятие (част от бившия Пивоварен завод) изкупува и преработва ечемик от територията на цяла Северна България. Дневно тук се произвежда 45 тона малц.  Във фирмата работят 46 души, 31 от които – в Плевен. Заводът тук разполага и с модерна лаборатория, в която само за минута се установява качеството на постъпилия ечемик във всяка доставка, стана ясно по време на последвалата обиколка в промишлените помещения. Готовият малц е предназначен за пивоварните в страната, което ще позволи да се намали вносът.
Плановете на дружеството включват развитието на нови сортове пивоварен ечемик с висок генетичен потенциал (генномодифициран), технически подобрения в заводите и увеличаване на производствения капацитет за малц.

Прочетете също:

Преместваеми обекти в Плевен ще се поставят само по схема и одобрение от главния архитект на Общината

Общинският съвет на Плевен прие промени в общинската Наредба №15 за реда и условията за ...