Акценти
Начало / Здравеопазване / Фирма безвъзмездно ще освети Мавзолея по повод два световни дни

Фирма безвъзмездно ще освети Мавзолея по повод два световни дни

Само една фирма се е отзовала на апела, който отправи кметът Георг Спартански преди десетина дни. Той покани фирми, които имат възможност да осигурят ефектно осветление на емблематичната за Плевен сграда по повод предстоящото отбелязване на Световния ден за информираност за аутизма и Световния ден на пулмоналната хипертония.

Срокът за заявяване на желанието беше 15 март и до тази дата се е отзовала само една фирма – „Рули” ООД, която не за първи път се ангажира с мероприятия, организирани от Община Плевен, съобщи днес кметът Георг Спартански. Плевенската фирма дори е заявила, че ще направи ефектното осветление безвъзмездно, подчерта Спартански.

Мавзолеят ще грейне в синьо на 4 април, когато се отбелязва Световният ден за информираност за аутизма, и на 5 май, когато ще бъде отбелязан Световният ден на пулмоналната хипертония.

В тези два дни точно в 20 часа параклисът мавзолей „Свети Георги Побен.доносец” ще бъде осветен в синьо. Така организаторите в Плевен за отбелязването на двата дни ще акцентират върху проблемите на хората с такива заболявания и ще апелират за съпричастност към тях.

Прочетете също:

Пускат допълнителни автобуси до „Чаира” на Черешова Задушница

Допълнителни автобуси ще бъдат осигурени в Плевен по автобусна линия № 11 ЛВТ – Гробищен ...