Начало / Образование / Учител от ОУ „Лазар Станев“ с отличие от Национален клуб „Родолюбие“  

Учител от ОУ „Лазар Станев“ с отличие от Национален клуб „Родолюбие“  

Най-младото попълнение в колектива на ОУ „Лазар Станев“ – Росица Денчева, е отличена от Национален клуб „Родолюбие“ в конкурса „110 години независима България“ – Мисия учител.  Отличената презентация  е със заглавие: „Заедно можем повече! Заедно успяваме!“. В нея са представени всички участия и изяви на учениците в групата за целодневно обучение  през изминалата учебна 2017/2018 година.  Двадесет и шест деца от група, сборна от два класа, показаха как след задължителните домашни могат да си прекарат времето в училище забавно. Търсеха информация, рисуваха, апликираха, изработваха макети и достигаха сами до информация по поставена тема. Най-значимото събитие бе включването в инициативата по изработване и продажба на мартенички в полза на онкоболни деца.

За младата учителка учителството не е професия, а мисия на тази земя. Тя е убедена, че най-големият проблем в съвременното образование е липсата на признание и уважение от страна на  голяма част от обществото към труда на учителя, липсата на уважение на училището като институция. А, идвайки в училище на седем години,  за детето е твърде късно да се учи на уважение и добро, ако това не е сторено в семейството. И въпреки това дългът на учителя е да води към знанието и да подава пример за човечност, добрина и милосърдие.

Училищното ръководство подкрепя и мотивира учителите в ОУ „Лазар Станев“ към проява на тези качества, към възпитание и усъвършенстване на всички нива в училищната общност.

Прочетете също:

20 предложения включени в предварителния дневен ред на предстоящата сесия

Общинският съвет на Плевен се събира за редовно заседание в четвъртък /28 октомври/ от 09.00 ...