Начало / Общество / Ученици от НУ „Христо Ботев“ подариха мартенички на председателя на Общински съвет – Плевен

Ученици от НУ „Христо Ботев“ подариха мартенички на председателя на Общински съвет – Плевен

Ученици от Начално училище „Христо Ботев“ в Плевен изненадаха с мартеници днес председателя на Общински съвет – Плевен Мартин Митев и служителите в отдел „Местно самоуправление“. Десет деца от третите класове на учебното заведение, водени от преподавателките Стела Иванова и Светлана Михайлова, бяха посрещнати в 10 часа в кабинета на председателя на местния парламент, съобщават от пресцентъра на Общински съвет – Плевен.

Мартин Митев мартеници 2

Децата разказаха какво символизират цветовете за празника на Баба Марта и пожелаха на Мартин Митев и екипа му здраве, радост и нови надежди. „Бъдете живи и здрави, все така усмихнати и щастливи. Пожелавам ви с такива усмивки да премине и цялото ви детство, и да балансирате между учението и игрите“, пожела на децата Мартин Митев.

Мартин Митев мартеници 1

След това той също подари червено – бели символи за празника на третокласниците и преподавателите им, за всяко дете имаше и пликче с лакомства. Баба Марта е един от най-обичаните български обичаи с хилядолетна традиция. Вярва се, че мартениците пазят къщата, за да не влезе лош човек.

Мартин Митев мартеници 3

Прочетете също:

Отдават под наем части от общински имоти в детски и учебни заведения в Плевен

Да се проведе публично оповестен конкурс и търг за отдаване под наем на части от ...