Акценти
Начало / Образование / Ученици от Езиковата с впечатляваща победа   в „Евроскола”

Ученици от Езиковата с впечатляваща победа   в „Евроскола”

Отборът на Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици – Плевен, се представи блестящо в регионалното състезание „Евроскола”, организирано от Европейския парламент в България на 14 октомври  в град  Монтана.

В състезанието участваха 12 училища от областите Видин, Враца, Монтана и Плевен. По регламент всеки един отбор, състоящ се от 5 ученици, представи на български език в рамките на 5 минути тема, избрана с жребий от 16 предварително зададени а след това в рамките на 2 минути направиха резюме на същата тема на един от трите работни европейски езици: английски език, немски език и френски език. Четиричленно жури с председател от Теодор Стойчев – ръководител на Информационното бюро на ЕП в България, оценява отборите.

Отборът на плевенската Езикова гимназия постигна неоспорима и категорично безусловна победа. Тя дава право на 24 ученици, придружавани от двама учители, да бъдат „Депутати за един ден” в Европейския парламент в Страсбург на 15 декември 2017 г. Отборът на гимназията беше в състав: Илиян Минев – XIа клас, Росица Методиева – XIб клас, Невен Вутев и Елица Неделчева – XIд клас, Здравко Бузолов – Xг клас, ръководени от Силвия Стоянова – старши учител по география и икономика, и Грета Димова – заместник-директор по учебната дейност и учител по английски език.

Учениците на Езикова гимназия – Плевен възхитиха журито с отличното владеене на темите, свързани с ролята на институциите на ЕС, структурата на Европейския парламент, с основните политически групи, с избора на членовете на ЕП, с получилата се успешна дискусия на зададените им въпроси и правилните и пълни отговори, както и с перфектния си английски език, разказа Грета Димова.

Особено впечатляващо и приятно беше и признанието на останалите отбори и ръководители, които след обявяването на победителите, поздравяваха учениците и учителите на Езикова гимназия – Плевен за възхитителното им представяне и заслужената победа, сподели още зам.-директорът на гимназията.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...