Акценти
Начало / Образование / Учебна авиационна група „Георги Бенковски” откри новата учебна 2017 година

Учебна авиационна група „Георги Бенковски” откри новата учебна 2017 година

Тържествено откриване на Новата учебна 2017 год. се проведе в Учебна авиационна група „Георги Бенковски”. В словото си ВРИД Командир на УАГР – подполковник Ангел Николов направи равносметка на постигнатото през изминалата година и начерта задачите и перспективите за настоящата. „Изминалата година бе динамична и често трудностите бяха ежедневие, но въпреки това с общи усилия успяхме да изпълним поставените задачи и да постигнем основните ни цели – подготовка на курсанти и летци-пилоти от всички категории, обучение на сержанти и войници за придобиване на военно-отчетна специалност и професионална квалификация.

С гордост можем да отчетем успешното приключване на курса за интензивна летателна подготовка за нуждите на изтребителната авиация. През месец април 2016 год. групата от шестима млади пилоти завършиха пълната програма на обучение, защитиха класна специалност „летец – пилот 1-ви клас” и реализацията им в момента вече е факт.

Високи са постиженията на Центъра на подготовка и обучение, в който през изминалата година 261 специализанти повишиха професионалната си квалификация в различни направления.”

В заключение подполковник Николов благодари на личния състав на авиогрупата за положения труд и постигнатите резултати, и пожела 2017 год. да е спорна и още по- успешна.

За infoPleven

Прочетете също:

Още 17 млн. лева ще вложи Плевен в модерен, екологичен транспорт

Близо 17 млн. 300 хил. лева ще усвои Община Плевен през следващите две години за ...