Начало / Общество / Учебна авиационна група „Георги Бенковски” с ново командване

Учебна авиационна група „Георги Бенковски” с ново командване

Подполковник Ангел Николов – досегашен заместник-командир на формированието, поема командването на Учебна авиационна група „Георги Бенковски”. Той е назначен със заповед на Министъра на отбраната на мястото на полковник Юлиян Радойски, който започна обучение като редовен слушател във Военна академия „Г. С. Раковски” по магистърска специалност „Стратегическо ръководство на отбраната и Въоръжените сили”.

Актът за приемане и сдаване на длъжността бе подписан в присъствието на Командира на 3-та авиационна база Граф Игнатиево бригаден генерал Иван Лалов и членовете на комисията.

Подполковник Ангел Димитров Николов е възпитаник на ВВВУ „Георги Бенковски”, випуск 1999 год., специалност летец – пилот. През 2011 год. завършва Военна академия „Г. С. Раковски”. Военната му кариера започва като младши пилот в 5-та изтребителна авиационна база Равнец, след което преминава в 3-та авиационна база Граф Игнатиево. Заемал е длъжностите заместник-командир на звено, помощник-началник на отделение, старши експерт в Командване на ВВС, инспектор – пилот в Сектор „Авиация” към Отдел „Операции” в Командване на ВВС. От 2015 год. е заместник-командир на Учебна авиационна група „Георги Бенковски”.

Прочетете също:

Спартак без бразилските попълнения и за мача срещу Добруджа (Добрич)

Тази събота, от 18 часа ОФК Спартак посреща на стадион „Плевен“ в домакински мач Добруджа ...