Начало / Образование / Учебната година в МГ „Гео Милев“ – Плевен бе открита от заместник – министърът на финансите Маринела Петрова

Учебната година в МГ „Гео Милев“ – Плевен бе открита от заместник – министърът на финансите Маринела Петрова

„Искам да пожелая на най-авторитетната гимназия в Плевен да продължи да създава мислещи хора, да изгражда експертите, които ще управляват страната ни в близкото бъдеще“. С тези думи заместник-министърът на финансите Маринела Петрова откри новата учебна година в Математическата гимназия „Гео Милев“ в Плевен и прочете приветствие от името на министъра на финансите Владислав Горанов към учениците, преподавателите, бившите възпитаници и гостите на тържеството.

Заместник-министър Петрова изрази личното си вълнение на бивш възпитаник на Плевенската математическа гимназия от срещата с преподавателите и училището, което й е дало фундамента в образоването. Министърът на финансите Владислав Горанов също е завършил средното си образование в МГ „Гео Милев“, информират от Министерството на финансите.

В приветствието беше припомнена инициативата на Министерството на финансите за отделяне на средства за ремонт на ключови за страната училища, в които учат най-успешните ученици и чиито резултати могат да се видят още по време на образователния процес – при участия в олимпиади и конкурси. „За радост качествено образование може да се намери на доста места в страната, в училища, подобни на Плевенската математическа гимназия“ – се казва още в поздравителния адрес на финансовия министър.

Заместник-министър Петрова се наслади на емоциите от първия учебен ден в Плевенската математическа гимназия и беше приятно изненадана от факта, че класната ръководителка на 5-ти „а“ клас е само на 24 г. – знак, че учителската професия има бъдеще.

Прочетете също:

От март билетчето за тролей в Плевен вече ще е 1.50  лв.

Билетът за пътуване в тролейбусния транспорт в Плевен се променя от 1.00 лв. на 1.50 ...