Акценти
Начало / Новините в снимки / Участниците в Третата въздушна обиколка на България доволни от посрещането на летище Бохот

Участниците в Третата въздушна обиколка на България доволни от посрещането на летище Бохот

Авиационен комплекс за лека, спортна и туристическа авиация „Скай парк“ – летище Бохот LM посрещна в петък вечерта участниците в Третата въздушна обиколка на България.Събитието е посветено на вековния юбилей от построяването на първия български самолет и се организира с подкрепата на Фондация БВВС, Министерството на отбраната, ВВС, НВИМ, Музеят на авиацията в Пловдив под патронажа на Президента Росен Плевнелиев .

Домакините от  летище Бохот LM – Антон Георгиев и Валери  Илиев, посрещнаха участниците в обиколката, които са тръгнали в петък сутринта. Част от тя са прелетели целия маршрут от програмата на първия ден – от летище Пловдив през Приморско до Бохот. Други са преминали през летище Балчик преди да кацнат на летище Бохот. Любителите на летенето не скриха радостта си от поредната си среща, не спестиха добри думи и за самото летище, както и за организацията на събитието.

IMG_3667пилоти

След като машините бяха стабилизирани за пренощуването, пилотите и придружаващите ги се отправиха към Плевен, където бе организирана официална вечеря.

Днес маршрутите са отново два – през София или директно към Пловдив,където официално ще бъде открито изложението „Построено от българи“. Входът е свободен, а гостите ще могат да се запознат с богата ни авиационна история.

Следваща Предишна
IMG_3631самолети Бохот
IMG_3644самолети Бохот
IMG_3647самолети Бохот

IMG_3651самолети Бохот
Следваща Предишна

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...