Начало / Образование / Успешно представяне на педагогически специалисти от Плевенска област в научно-практическа конференция в Шумен

Успешно представяне на педагогически специалисти от Плевенска област в научно-практическа конференция в Шумен

Единадесетата научно-практическата конференция по предучилищно образование „Водим бъдещето за ръка“ събра  град Шумен педагогически специалисти от цялата страна. За участие  от Плевенска област бяха одобрени и включени в програмата на конференцията докладите и презентациите на Даниела Дончева – Маринова, директор на ДГ „Звънче“ гр. Плевен, с доклад на тема „Институционални политики за осигуряване равен достъп до предучилищно образование и подкрепа за личностно развитие на детето“, Емилия Лалова – логопед в ДГ „Теменуга“ гр. Плевен, с доклад на тема „Устойчиви модели за рехабилитация и интеграция на деца с увреден слух в град Плевен“, Агнеса Огнянова – Иванова – учител в ДГ „Славейче“ гр. Плевен, с доклад на тема „Иновация – интерактивност в действие с помощта на ИКТ и работа в ателие „Информационни технологии“ с деца в предучилищна възраст“ и Снежка Височкова – директор на ДГ „Слънце“ гр. Плевен, с доклад на тема „Развитие на конфликтологичната компетентност  на учителите в детската градина. Конфликтът – осъзната и необходима потребност за развитие и управление на институцията“.

Представените доклади от педагогическата колегия на Плевенска област и споделените практики са предизвикали интереса на аудиторията със своята иновативност, актуалност и практическа приложимост.

В рамките на конференцията плевенската група учители, директори и експерт от РУО – Плевен са били на посещение в ДГ „Изворче“ в Шумен. Всички са останали впечатлени от професионализма и творческия подход на учителите в работата с децата, от емоционалната атмосфера, топлината, спокойствието и уюта на детската градина.

Прочетете също:

16 оператори ще приемат протоколите на СИК от Плевен и общината

Изчислителният пункт на „Информационно обслужване”, който е разположен в Община Плевен, е тестван и запечатан. ...