Начало / Крими / Убиецът с брадва е задържан от съда

Убиецът с брадва е задържан от съда

По искане на Окръжна прокуратура – Плевен съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“  на мъжа,  който съсече баща си с брадва. Прокуратурата е привлякла В.Д. в качеството на обвиняем за  убийството на К. Д. на 14.06.2018 в гр. Плевен, съобщават от Прокуратурата.

 По делото до момента са проведени множество действия по разследването. Своевременно е установен  и задържан извършител  на престъплението. От събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието – престъпление, които се наказват с лишаване от свобода от 10 до 20 години.

 Съдът прие доводите на прокуратурата, че са налице двете алтернативно предвидени опасности – реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление.  С оглед събраните данни за личността на обвиняемият, начина на извършване на престъплението – изключително жестокото и брутално отношение към баща му, при което без предупреждение от близко разстояние  е нанесъл със значителна сила  фатален за пострадалия удар с брадва в областта на главата му. Тези обстоятелства разкриват  лице с  висока степен на обществена опасност, поради което съдът взе мярка за неотклонение ”задържане под стража”.

 Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – В. Търново.

Прочетете също:

Деца дадоха старта на кампанията „Капачки за живот” в Плевен

Плевенски деца първи пуснаха пластмасови капачки от бутилки в монтираните за целта метални сърца в ...