Начало / Последни новини / Триумф! Димитър Пенчев е световен вицешампион по кикбокс, ощетиха го брутално в битката за титлата

Триумф! Димитър Пенчев е световен вицешампион по кикбокс, ощетиха го брутално в битката за титлата

Състезателят и треньор в плевенския клуб по кикбокс Скорпион – Димитър Пенчев стана световен вицешампион. Постигна го в категорията до 67 кг /стил лоу кик/ на световно първенство за мъже и жени, чийто домакин бе Сараево /Босна и Херцеговина/. 754 състезатели от 58 държави взеха участие в шампионата на планетата.

Митко е сред най-добре представилите от общо 14-те български кикбоксьори в зала „Зетра олимпик”. Възпитаникът на световния шампион за професионалисти Камен Пенчев, който е негов баща и треньорът по борба Пламен Бончев, който е в щаба му си осигури участие във финала след като прегази последователно противници от Йордания, Полша и Киргистан. В битката за титлата, плевенчанина излезе на ринга срещу настоящия европейски и световен шампион Александър Коновалов от Сърбия. По изключително безскрупулен начин съдията подарява титлата на Коновалов.

Реакцията от щаба на българската федерацията е светкавична с видеоматериал доказващ неадекватното съдийство, брутално ощетило Димитър Пенчев. Официален протест с приложение е сведен до ръководителя на направление Ринг Вадим Украинцев и до ръководителя на съдии на ринг Юри Лахтиков. За съжаление обаче не последва промяна в резултата и Митко остана със сребърен медал.

Въпреки това подмладеният отбор на България се представи отлично в Сараево – спечели по два сребърни и бронзови медала. Треньорите на другите отбори поздравяват нашите състезатели след всяка среща за техничната и качествена игра в ринга и на татами.

Снимки: kickboxing.bg

Прочетете също:

Продължава почистването на речните корита на територията на Плевен

Поетапно почистване на речните корита в Плевен извършват екипи на „Паркстрой“ ЕООД. На фирмата е ...