Начало / Общество / Трима ученици от Червен бряг участваха в национално състезание във Варна

Трима ученици от Червен бряг участваха в национално състезание във Варна

На 29 май в град Варна три деца, ученици от пети клас на училище „Д-р Петър Берон“ в град Червен бряг, участваха в национално състезание-викторина „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“. За това информират от пресцентъра на ОДМВР – Плевен. Инициативата е по проект „Подобряване закрилата на детето и превенция на детската престъпност“ по българо-швейцарската програма за сътрудничество с бенефициент Главна дирекция „Национална полиция“, сектор „Детска престъпност”. В състезание, организирано от сектор „Детска престъпност” при Главна дирекция „Национална полиция”, ОДМВР – Варна и Община Варна за отбелязване началото на лятната ваканция на децата участваха деца от Червен бряг. Те са възпитаници на училище „Д-р Петър Берон“ – град Червен бряг, а техен ръководител е инспектор от детска педагогическа стая Ивайло Цанов, служител от РУП – Червен бряг. Инициативата е и заключителен етап на Националната програма „Работа на полицията в училищата“. Целта на програмата е да създаде модели за безопасно поведение у децата и да популяризира превантивната работа на полицейските служители в училищата. Тя е всеобхватен инструмент за обща превенция на децата и намира много добър прием от страна на родители, училищни власти и общественост.
В град Варна в рамките на два часа над 360 ученици от пети клас на 12 училища от Област Варна премериха сили, забавляваха се и спечелиха награди, осигурени от Община Варна. Тримата от град Червен бряг получиха за отличното си участие индивидуални награди – флашка, часовник и футболна топка. Те взеха участие с деца от градовете Шумен, Бургас, Пловдив, Стара Загора и Тополовград, благодарение на проект „Подобряване закрилата на детето и превенция на детската престъпност“ по българо-швейцарската програма за сътрудничество с бенефициент Главна дирекция „Национална полиция“, сектор „Детска престъпност”. Училищата, които се включиха в инициативата бяха удостоени с почетни грамоти от ГД „Национална полиция”.

Прочетете също:

Провителството ще предложи удължаване на извънредното положение

Министерският съвет реши да предложи на Народното събрание удължаване срока на обявеното извънредно положение. Предложението ...