Начало / Спорт / Трима плевенски атлети в борба за медали на Европейското в Цюрих

Трима плевенски атлети в борба за медали на Европейското в Цюрих

Тихомир Николов
Тихомир Иванов

Трима плевенчани – Андриана Бънова, Тихомир Иванов и Петър Кременски, ще вземат участие в Европейското първенство по лека атлетика за мъже и жени, което ще се проведе от днес до 17 август в швейцарския град Цюрих, пише plevensport.eu.От тях обаче само Иванов все още се състезава за плевенски клуб – СКЛА Спартак. Бънова защитава цветовете на врачанския АК „Павел Павлов“, а Кременски бяга за софийския „Атлетик“. Именно настоящият „Мистър София“ ще излезе пръв от плевенските лекоатлети на пистата. Кременски ще стартира днес в четвърти коридор на пета серия на спринтовата дистанция от 100 метра в 19.56 часа българско време.

Ако успее да преодолее сериите, Кременски ще бяга на полуфиналите, които са на 13 август (сряда) с начален час 20.25, а малко по-късно е финалът от 22.50 часа. На следващия ден (четвъртък) Петър Кременски ще участва и в коронната си дисциплина 200 метра, като началото на сериите са в 12.25 часа. От 21.15 същия ден са и полуфиналите, а финалът е в петък от 22.49 ч.

Родената в Плевен Андриана Бънова пък започва своето участие в шампионата на 13 август, като за 19.30 часа са предвидени квалификациите на троен скок за жени. Ако успее да премине през тях, Бънова ще се бори за медал във финала, който ще се състои на 16 август (събота) от 17.40 часа.

Също в сряда в скока на височина при мъжете ще се включи в първенството и Тихомир Иванов. Квалификациите във високия скок ще започнат в 11.07 часа българско време, два дни по-късно, в петък е финалът, който е от 20.46 часа.

Любителите на леката атлетика ще имат възможност да наблюдават Европейското първенство в Цюрих в преки предавания по телевизия Евроспорт.

 Източник: plevensport.eu

Прочетете също:

Успешно представяне на Ева Русева на Държавното първенство по ускорен шах и блиц

16-годишната Ева Русева от СКШ „Спартак Плевен ХХІ“ се представи отлично на Държавното първенство по ...