Акценти
Начало / Култура / Трима от „Колорит” представиха града ни в национален пленер

Трима от „Колорит” представиха града ни в национален пленер

От  участие в 26-тия Национален пленер за деца и младежи  „Сбъдната приказка” в Боженци, се завърна творческият екип на арт школа „Колорит”. Школата получи право на участие след спечелването на конкус, обявен от Архитектурноисторическия резерват „Боженци”. До участиев пленера са допуснати само пет школи, научихме от ръководителя на школа „Колорит” Майя Ананиева.

Плевенската школа е представена от Нона Спасова – 17 г., Апостол Савов – 14 г. и Християна Дечева – 10 г.   В продължение на четири дни младите художници са рисували на открито емблематичните къщи, потопени в неповторимата атмосфера на Боженци. Под ръководството на своите арт педагози, децата са рисували и портрет на мома, облечена в автентична  боженска  носия, както и натюрморт със съдове от  колекцията на музея. Най-добрите творби, създадени по време на пленера, са показани в експозиция в изложбената зала на Боженци. На закриването на националния форум Ели Петрова – директор на Архитектурно-историческия резерват, връчи Грамоти на ръководителите и на децата – участници и ги поздрави за успешното представяне и за сътворените прекрасни рисунки, вдъхновени от уникалната културна среда и дух на Боженци. Ръководителката на школа „Колорит” Майя Ананиева сподели, че отсега са получили покана за участие в пленера в Боженци през 2013 година.

Прочетете също:

Златни отличия от световен конкурс в Иран за деца от арт школа „Колорит”

Шестгодишният Алекзандър Янков и десетгодишната Лилия Янкова от плевенската арт школа „Колорит” постигнаха бляскава  победа ...