Акценти
Начало / Култура / Театрална премиера, изложба и концерти в културния афиш на Плевен тази седмица

Театрална премиера, изложба и концерти в културния афиш на Плевен тази седмица

Културният афиш на Плевен за тази седмица включва поредица от интересни събития за почитателите на изкуствата. Тази вечер, 6 февруари, от 18 часа в хотел „Ростов” поетът Валери Станков ще представи новата си стихосбирка „Анализ на залязващото слънце”.

На 7 февруари, вторник, Мариус Куркински ще гостува в Плевен с моноспектакъла си „Черното пиле”. Гастролът ще бъде от 19 часа в зала „Емил Димитров“ на читалище „Съгласие 1869“.

На 8 февруари, сряда, на сцената на зала „Емил Димитров“ в читалище „Съгласие 1869″ ще гостува Симфониета Видин със солист Цветан Недялков, китара. Диригент Константин Илиевски. В програмата ще звучат Родриго – концерт за китара „Аранхуес“, Бизе – увертюра „Кармен“, Де Файа – „Любовна магия“. Концертът ще е с начало от 18.30 ч.

На 9 и 10 февруари, четвъртък и петък,  са премиерните представления на „Балада за Георг Хених” в ДКТ „Иван Радоев”. В спектакъла на режисьора Крум Филипов е дълго чаканото завръщане на сцената на Театъра на Христо Домусчиев и дебютът на плевенска сцена на младите актриси Бориса Сарафова и Евелин Костова. Ролята на Цар Виктор ще изпълни Кристофър Кем – възпитаник на НУИ „Панайот Пипков“, който много често се изявява като уличен музикант.

На 10 февруари, петък, от 17.30 часа най-новите си творби ще представи в самостоятелна изложба плевенският живописец Павлин Ковачев. Изложбата ще бъде открита в Арт център Плевен.

На 11 февруари, събота, Концерт ще изнесат ученици от школата по китара при читалище „Лик“ с ръководител Николай Михайлов. Концертът е от 11 часа в ХГ „Колекция Светлин Русев”

Прочетете също:

Над 200 участници ще се включат в тазгодишния пешеходен поход Плевен-Тотлебен

Над 200 участници от Плевен и страната ще се включат в четвъртото издание на пешеходния ...