Акценти
Начало / Култура / Тази вечер откриват шестото издание на фестивала на маримбата

Тази вечер откриват шестото издание на фестивала на маримбата

Шестото издание на международния фестивал по маримба и ударни инструменти започва тази вечер в Плевен. Форумът е под патронажа на кмета на Община Плевен Георг Спартански и е част от Културния календар на Общината, провежда се с участието и подкрепата на Национален фонд „Култура“.

Откриването е от 20.00 часа в двора на Регионалния исторически музей с концерт, посветен на 60-годишнината от създаването на НУИ „Панайот Пипков“. В концерта ще участват ансамбъл „Акцент“, Ансамбъл ударни инструменти НМА „Проф. Панчо Владигеров“ – София и трио SR9 от Франция.

Втората вечер от 19.30 часа ще се представят младите перкусионисти на Женева – концерт, осъществен съвместно с международния конкурс на Женева. На 04 юли отново от 19.30 часа може да чуете дуо „Самодиви“ – сопраното Ина Кънчева с гост  Жан-Батист Льоклер, Франция.

В заключителния концерт на открито, който започва в 20.00 часа на 5 юли в двора на РИМ, ще се включат всички участници в шестия фестивал на маримбата и ударните инструменти.

Концертите са с вход свободен.

Всеки ден от 1 до 5 юли ще се провеждат майсторски класове. За първи път в рамките на фестивала ще има и онлайн лекции с трима водещи на световната сцена перкусионисти и маримбисти – Майкъл Бърит и Кейси Канджелози от САЩ и Теодор Милков от Гърция.

Прочетете също:

Доживотен затвор за мъж, убил приятелката си по особено мъчителен начин

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Плевен 49-годишен мъж с инициали  Г.И. е признат за виновен ...