Начало / Култура / Тази вечер БНТ излъчва документален филм за Плевен

Тази вечер БНТ излъчва документален филм за Плевен

И този уикенд Българската национална телевизия ще акцентира на документален филм за Плевен. БНТ 2 ще излъчи в праймтайма си „Плевен – Вълни по равнината” /2016/ в петък, 16.03., от  18,45 ч. и сутринта в неделя, 18.03., от 08,15 ч. Филмът е част от най-гледаната поредица за документални и презентационни филми на БНТ – „Световните градове на България”,  продуцирана от „Файв Стар Медиа Груп”. „Вълни по равнината” е общ проект между Община Плевен и Продуцентската компания. Сценарист и режисьор е Степан Поляков, главен оператор Момчил Александров, композитор Симеон Германов, изпълнителен продуцент Вивиан Бояджиева.

„Плевен – Вълни по равнината” е най-прожектираният филм от поредицата за 2017 год. с цели 8 излъчвания.

Миналия уикенд БНТ заложи на „Плевен: Краят на Войната. Началото на Европа”, за да задържи вниманието на зрителите си в петък и неделя. Филмът също е общ проект на Община Плевен и Файв Стар Медиа Груп. Той пък е флагманът на бързо набралата популярност поредица „Битките за Европа”.

 И двете заглавия са озвучени от английски или американски актьори и са титрирани на български и руски език, благодарение на което са гледани от десетки милиони зрители по цял свят.

Прочетете също:

Над половин тон тютюн е 20 760 цигари иззели вчера полицаите

Плевенски полицаи са иззели вчера 526 килограма нарязан тютюн и 20760 къса цигари без акцизен ...