Начало / Култура / Тазгодишното издание на конкурса „Петър Ковачев” ще има и раздел за журналистика

Тазгодишното издание на конкурса „Петър Ковачев” ще има и раздел за журналистика

Община Плевен

Тази година ще се проведе петото издание на Националния литературен конкурс „Петър Ковачев” – Плевен 2014. Конкурсът се организира всяка година под патронажа на кмета на Община Плевен и е посветен  на писателя, публициста, драматурга и поета Петър Ковачев,  свързал жизнената и творческата си съдба с Плевен.

Тази година освен традиционният раздел „Литература”, конкурсът ще има и втори – „Журналистика”. В него местни автори ще могат да участват с публикувани или непубликувани текстове – публицистика, есе или отзив за книга, спектакъл, концерт, изложба и други.

В раздел „Литература” се приемат непубликувани текстове в три категории – поезия, проза и драма.

Авторът, спечелил Националната награда „Петър Ковачев”, във всяка категория на раздел „Литература”, получава диплом от Община Плевен и парична премия в размер на 400 /четиристотин/ лева. Наградата в раздел „Журналистика” е диплом и премия в размер на 300 /триста/ лева.

Текстовете за конкурса ще се приемат до 30 септември на адрес: 5800 гр. Плевен, пл. „Възраждане” №4, ЦАОГ Община Плевен, отдел „Образование и култура”. Материалите се изпращат в четири екземпляра. Името, адресът, телефонният номер и имейлът на участника се запечатват в малък ненадписан плик. Текстовете и пликът с личните данни на автора се изпращат в голям плик.

Церемонията по награждаването е в края на декември.

Прочетете също:

Награди за деца от арт школа „Колорит“ от Националния конкурс „Пчеларство 2021“

Тази година  Националният конкурс  за детско творчество, посветен на пчелите, меда и екологията в рамките ...