Начало / Образование / С ученическо състезание в ПГ  по  механоелектротехника  отбелязаха Освобождението на Плевен

С ученическо състезание в ПГ  по  механоелектротехника  отбелязаха Освобождението на Плевен

Екипът на Професионалната гимназия по механоелектротехника отбеляза 140-годишнината от Плевнската епопея с ученическо състезание. Отбори от девети,  десети и единайсти клас премериха силите си в четири кръга: решаване на он-лайн тест; подреждане имената на военни командири, участвали в боевете за Плевен и разпознаване на техните портрети; отговори на въпроси за превземането на Плевен. В атракция за състезателите и за публиката се превърна четвърти кръг – колело на късмета, в който участниците разказаха за паметниците на признателност в нашия град.

Докато компетентното жури – Анелия Първанова – уредник „Нова и най-нова история” в Регионалния исторически музей,  Ели Младенова от Регионалната библиотека и Тотка Конова от гилдията на учителите по история, оценяваше отборите, публиката също се включи в надпреварата.  Много емоции предизвика караоки-парти с патриотични песни. Победител не бе излъчен, защото всички присъстващи – представители на Регионалното управление по образованието Плевен  – експерт по Обществени науки и гражданско образование Кремена Пъшева, на отдел образование в Община Плевен – Йонита Иванова, родители, учители, жури и ученици, запяха заедно.

Ученическото състезание беше спечелено от отбор „9” (Светлин, Найден и Маргарит). На второ място се класира отбор „10” (Йоан, Виктор и Николай), трето място е за отбор „11” (Боян, Радостин и Кристиян).  Наградите – тениски, чаши и магнити с български символи, са изработени от клуб „Арт” към училището по проект „Твоят час”.

Пред залата, в която се проведе състезанието, от Регионална библиотека „Христо Смирненски” подредиха изложба, посветена на 140-годишнината от Плевенската епопея.

Прочетете също:

Георг Спартански връчи наградата на спасителя на Богоявленския кръст

Кметът Георг Спартански връчи днес наградата на Община Плевен в размер на 300 лева на ...