Начало / Общество / С тържествен водосвет на бойните знамена плевенските военни отбелязват Богоявление

С тържествен водосвет на бойните знамена плевенските военни отбелязват Богоявление

С тържествения ритуал–водосвет на бойните знамена ще бъде отбелязано по традиция Богоявление в Плевен. Ритуалът ще се проведе на 6 януари, сряда, от 11.00 ч. пред параклиса-мавзолей ,,Свети Георги Победоносец” на площад „Възраждане”.
По стар български обичай на 6 януари – Богоявление, Българската православна църква благославя Българската армия и нейните бойни знамена и флагове, които са символ на бойния дух на военнослужещите.
Тържественото отбелязване на този празник от личния състав на гарнизона е знак на уважение, преклонение, израз на приемственост и доказване готовността ни да продължим в бъдеще патриотичните и демократични традиции на българския народ.
Водосветът ще бъде отслужен от Негово Високопреосвещенство Плевенския митрополит Игнатий. В тържествения ритуал ще участват почетни роти от военни формирования 42800, 38220 и 22160 град Плевен, ВВУБ „Георги Бенковски” град Долна Митрополия, представители на дружество “Традиция” град Плевен, представители на военно-патриотичните съюзи.
На ритуала са поканени представители на държавната и местната власт, както и командири на военните формирования от Плевенския гарнизон.

Прочетете също:

Изместват с 10 дни годишните изпити, ако учениците се върнат в клас на 14 май

При сценарий, че извънредното положение бъде удължено до 13 май и учениците се върнат в ...