Начало / Последни новини / С плувен турнир в Плевен завърши проект на спортното министерство
btrhdr

С плувен турнир в Плевен завърши проект на спортното министерство

Над 60 деца на възраст от 15 до 19 години от различни учебни заведения в Плевен се включиха днес в Първия плувен турнир, провел се на Общинския плувен комплекс /до СУ „Иван Вазов“/ в града. Старт на надпреварата, организирана ден преди началото на новата учебна година, дадоха председателят на Общинския съвет Мартин Митев, заедно с началника на Регионалното управление по образование Албена Тотева. Турнирът се организира по проект „Младите хора – Бъдещето на България – това сме ние!“ на Министерство на младежта и спорта и Асоциация „Докосни дъгата“ с председател д-р Денислава Ангелова, заедно с плувен клуб „Инвиктус“ – Плевен с управител и треньор Кирил Бъчваров.

„Радвам се да видя как през последните години плуването връща своята заслужена слава в Плевен и интереса към този хубав спорт, а и като цяло към спорта от страна на плевенските деца, непрекъснато расте. Всички се радваме, когато чувате за успехите на малките плувци от плувен клуб „Инвиктус“. Тези деца защитават достойно честта и на своя клуб, и на Плевен. Неслучайно и името на клуба ви в превод от латински означава „Непобедим“, обърна се към участниците в турнира Мартин Митев. Той  поздрави малките плувци за техните усилия, хъс и желание за победа и припомни за началото 2015 г., когато в Плевен се ражда „Инвиктус“. „Знам, че още със създаване на клуба вашите треньори си поставиха за цел да се върне заслужената слава на плуването като спорт в нашия град. И успяха. Плуването е спорт, който дава и учи на много неща, сред тях са дисциплина и състезателен дух. На всички участници в днешния турнир пожелавам успех, истинска спортсменска битка и нека победата не е на всяка цена. Най-важното е удоволствието от това, че сте част от една хубава и полезна инициатива!“, каза Мартин Митев, след което даде и официално старт на надпреварата.

След оспорвани битки бяха излъчени и победителите в различните стилове, а наградите връчени на церемония на игрището в СУ „Иван Вазов“.

На почетната стълбица в категория 50 м. бътерфлай момчета и момичета, родени преди и през 2003 година се качиха Стилян Иванов- бронзов медалист, Самуил Хаджиев – сребърен медал,  шампион в дисциплината стана Илия Данов. Победителите в същата дисциплина при момичетата са Ивана Тонова- трето място, Михаела Попова – второ място и Ангелина Чернева  – първо място.

Честа да връчат медалите на победителите имаха председателят на Общинския съвет Мартин Митев, областният управител Мирослав Петров, Албена Тотева – началник на РУО – Плевен,  директорът на ОД на МВР – Плевен комисар Красимир Начев, световният шампион по бокс Детелин Далаклиев, изпълнителният директор на Националната спортна база Пламен Манолов и директорът на СУ „Иван Вазов“ Димитър Митев, който днес се оказа и рожденик.

В рамките на церемонията бе връчена и купата на асоциация „Докосни дъгата“ на личност, която има съпричастност към проекта „Младите хора – бъдещето на България – това сме ние“. Отличието е за сенсей Милена Кирниколова – старши треньор и управител на Спортен клуб по карате “Спартак-Плевен”.

„Преди 6 месеца стартирахме от Плевен и именно тук слагаме финала. Надявам се, че точно след една година ще бъдем отново тук заедно”, каза Денислава Ангелова – председател на Асоциация „Докосни дъгата”.

На финала на проекта имаше и музикална изненада. За доброто настроение на малки и големи се погрижиха Теди Кацарова, Дичо и RDMK /Rudi, Duli, Muden & Kukusheff/. Съвместно с тях асоциация “Докосни дъгата“ е създала песен и клип, насочени срещу агресията в училище и на улицата. В Плевен популярните изпълнители за първи път представиха проекта пред публика, а песента носи заглавието „Агресия“.

Прочетете също:

БАМФ Плевен увеличава семейството си с още един член

Община Червен бряг вече е част от структурата на Българската асоциация по мини футбол – ...