Акценти
Начало / Общество / С обновен сайт е вече Общински съвет – Плевен

С обновен сайт е вече Общински съвет – Плевен

От 1 април стартира изцяло обновения сайт на Общински съвет – Плевен: https://obs.pleven.bg/bg/ Сайтът е разработен от специалисти с опит в изграждането на институционални сайтове, създали новата визия и на сайта на Община Плевен.

„Новият сайт на Общинския съвет е с изцяло подменен дизайн, с по-контрастни цветове, по-достъпен е, с по-четивни текстове и модерно подреждане на основните раздели на начална и вътрешни страници. Унифициран е и с визията на сайта на Община Плевен. Навигацията е улеснена, по-бързо става и зареждането на категориите в страницата. Можем да кажем, че това е първа стъпка и в посока преминаване към безхартиени заседания на местния парламент. Това, което предстои сега, е да премахнем хартията от заседанията на постоянните комисии. Членовете на комисиите ще се запознават с преписките и предложенията, включени в дневните им редове, именно чрез уеб сайта, където всичко това всеки месец ще се сканира и ще се качва на страницата ни“, обяви на пресконференция председателят на Общинския съвет Мартин Митев.  В новия сайт в реално време ще се качват и преписките, които постъпват в деловодството на Общинския съвет. Ще се вижда и цялата документация, свързана с внасяне на предложенията и последвалите по тях решения.

В раздел „Общински съвет“ може да се намери актуална информация за ръководство, председателски съвет, групи в местния парламент, постоянни и временни комисии.

В раздел „Заседания“ ще се качва информация, свързана със заседанията на Общинския съвет и постоянните комисии.

В раздел „Документи“ ще може да се намерят всички протоколи и решения на местния парламент, обжалвани актове, проекти на документи, нормативна уредба.

Категорията „Актуално“ ще съдържа новини за дейността на местния парламент, събития и съобщения.

В отделен раздел „Архив“ може да бъде намерена информацията за всички предходни мандати от 1999 г. до момента – състави на общинските съвети, протоколи от заседания и решения.

Информацията за контакт с деловодството на местния парламент е публикувана в раздел „Контакти“.

Към момента цялата информация от стария сайт на Общински съвет – Плевен се прехвърля в новия и до дни всяка една от категориите в новата страница ще бъде напълно заредена и достъпна.

Прочетете също:

Кога работим и почиваме през 2021?

Вече е декември месец и много хора започват да гледат календара за 2021 година и ...