Начало / Култура / С изложба арт школа „Колорит” ще открие новия творчески сезон

С изложба арт школа „Колорит” ще открие новия творчески сезон

С изложба живопис „Мини арт“ школа „Колорит” ще открие в сряда, 30 октомври, новия си творчески сезон. При откриването на изложбата ще се състои и тържествена церемония  за награждаване на децата от школата, съобщи ръководителката на школата Майя Ананиева.

Ще бъдат връчени 215 награди от конкурси в Индия, Япония, Португалия, Франция, Македония, Италия, Турция, Беларус и България, получени през последните месеци. „Изминалият творчески сезон бе изключително успешен за децата от „Колорит”. Те спечелиха общо 425 награди от конкурси в различни страни и континенти. Класираха се и взеха участие в международни пленери и церемонии в Индия, Португалия, Македония и Румъния. Колекции от рисунки на школата бяха покани в художествени галерии Португалия и Словения“, разказа Майя Ананиева.

В изложбата, която ще бъде открита от 18 часа в Арт център – Плевен, ще бъдат показани творбите  на децата на тема „Приказният свят на бръмбарите и насекомите”, които след дни ще отпътуват за участие в международен конкурс на малкия формат  в Сърбия.

Прочетете също:

С карнавално шествие започва програмата на  Община Плевен за 1 юни

Разнообразна програма са подготвили от Община Плевен за най-малките по повод Международния ден на детето ...