Начало / Политика / Съюз „Единство” учреди клон в Плевен

Съюз „Единство” учреди клон в Плевен

Вчера в Плевен е учреден клон на Национален съюз „Единство”, съобщи днес на пресконференция д-р Цветан Костов, който е сред инициаторите за създаването на новия политически проект. При  учредяването на плевенската структура са присъствали председателят на съюз „Единство” Христо Панчугов, Маргарита Бойчева – зам.-председател, Димитър Иванов – секретар и народният представител д-р Ваньо Шарков.

За координатор на плевенския клон на Единство” е избран 26-годишният Александър Георгиев. Той е политолог по образование, завършил ВТУ „Св.св. Кирил и Методий”. „Приех тази позиция, защото имам хъс и желание да работя за промяна в страната и България да стане привлекателно място за живеене и младите хора да виждат перспективата си за развитие тук, а не в чужбина”, заяви новоизбраният координатор на първата си пресконференция днес.

На учрединелната среща на плевенския клон са приети 37 нови членове, повечето от които млади хора, съобщи секретарят на съюза Димитър Иванов. Така общият брой на членовете в „Единство” в цялата страна вече е над 800 човека, събрани за месец, след учредяването на гражданското сдружение. Това ни прави оптимисти за бъдещето на съюз „Единство”, обяви Иванов.

От организацията виждат потенциал за нови членове сред младите хора. Това са хората с повече енергия, които могат да направят промените, към които се стремим, а именно – окрупняване на дясното пространство, превръщайки го в единна политическа формация,  заяви още Иванов.

Д-р Ваньо Шарков подчерта, че за първи път младите хора получават ясен знак, че имат шанс за активно участие в политическия живот. Дълго време ние ползвахме младите хора само по време на предизбоните кампании, но сега за нас е много важно да им дадем този ясен знак, че имат място в политическия живот на страната, каза д-р Шарков.

Прочетете също:

При близо 42% обработени протоколи в Плевен партията на Слави с най-много гласове

При 41.67% обработени протоколи от СИК в РИК – Плевен партията на Слави Трифонов – ...