Начало / Общество / Със среща в „Кайлъка” плевенчанки ще отбележат Световната седмица на кърменето

Със среща в „Кайлъка” плевенчанки ще отбележат Световната седмица на кърменето

Световната седмица на кърменето ще отбележат днес и плевенчанки. Между 9:30 и 14:00 часа в парк „Кайлъка” до Кривите огледала ще се проведе срещата, организирана от Национална асоциация „Подкрепа за кърмене” и нейната представителка в града ни Десислава Бетова. Настоящите и бъдещите майки ще имат възможност да получат информация и обмяна на опит за кърменето и отглеждането на бебето. Ще бъдат направени и демонстрации за различни пози за кърмене и носене на бебето в слинг.
На срещата ще има безвредни боички, с които да бъдат изрисувани лицата на порасналите деца или бременните коремчета. Няма да липсват и домашно приготвени вкусотии, като при желание всеки един може да се включи с нещо приготвено от него. Подготвени са и много игри за малки и големи с педагога Вероника Лазицкая-Беркова, която наскоро отвори своя бебешка занималня в Плевен.
Тъй като тази година Световната седмица на кърменето е под надслов „Кърмене и работа? Възможно е!“, ще бъдат предоставени и материали по тази тема.

Прочетете също:

За бакалавърските специалности на МУ-Плевен кандидатстват 383 зрелостници

Предстои третият последен кандидатстудентски изпит от редовната сесия на Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) – ...