Акценти
Начало / Последни новини / Със спортен турнир ученици в Плевен отбелязаха Деня на Европа                                       

Със спортен турнир ученици в Плевен отбелязаха Деня на Европа                                       

По повод Деня на Европа – 9 май, ученически отбори от четири учебни заведения в Плевен премериха сили в турнири по футбол и тенис на маса. Наградите на победителите връчиха председателят на Общински съвет – Плевен, Мартин Митев, зам.- председателят на местния парламент Петя Василева, общинският съветник Владислав Монов и боксьорът Румен Мотовски.

В дух на спортсменство един срещу друг се изправиха представители на ПГ по хранително-вкусови технологии „Луи Пастьор“, ПГ по мениджмънт и хранителни технологии, Спортно училище „Георги Бенковски“ и на Общоградското средношколско общежитие, което бе организатор на проявата. Въпреки изравнените сили на участниците в спорта винаги има победител. Първи в турнира по футбол се класираха представителите на Спортно училище – Плевен, следвани от отбора на Общоградското средношколско общежитие.

С поздрав към участниците в турнира се обърнаха Мартин Митев и Петя Василева, които насърчиха тийнейджърите да продължават да се занимават активно със спорт, изтъквайки положителните житейски уроци, които възпитава това у всеки млад човек – дисциплина, уважение, упоритост и воля за победа. Те отбелязаха също, че отбелязването на Деня на Европа с подобна спортна надпревара е в духа на мотото на Европейската общност за единство в многообразието. „Днес всички играхте за победа, но го направихте заедно като отбор. Отбор, какъвто са всички държави – членки на ЕС“, каза Мартин Митев.

Очакванията и на организатори и на участници е спортната проява да стане традиционна и да има своето второ издание още догодина.

 

Прочетете също:

Ротари клуб Плевен Центрум с кампания за чист въздух в класните стаи

Ротари клуб Плевен Центрум ще проведе своя традиционен Коледен бал на 3 декември 2022 г. ...