Начало / Крими / Съдът в Плевен остави в ареста мъжа, обвинен за убийство на съпругата си 

Съдът в Плевен остави в ареста мъжа, обвинен за убийство на съпругата си 

Окръжен съд-Плевен определи най-тежката мярка  „задържане под стража“ спрямо 81-годишния Л.Б.И., привлечен за убийство на съпругата си след домашно насилие.

На 29.01.2022 година, около 13,45 часа, е получен сигнал за намерена в дома й в град Плевен, жена в безпомощно състояние, по тялото на която са открити следи от насилие. Незабавно е извършен оглед на местопроизшествието и тялото, при които е установено, че смъртта й е настъпила насилствено. Иззето е оръдието на престъплението – метална тръба, по която са намерени биологични следи. Назначена е съдебно-психиатрична експертиза за установяване  вменяемостта на извършителя.

Окръжен съд Плевен е счел, че въз основа на събраните доказателства до момента, се достига до обосновано предположение, че обвиняемият Л.Б.И. е извършил престъплението и че съществува опасност същият да се укрие, както и да извърши друго престъпление,  поради което е постановил вземане на  най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определението на Окръжен съд Плевен подлежи на незабавно изпълнение и може да бъде обжалвано или протестирано пред Апелативен съд – Велико Търново.

 

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...