Акценти
Начало / Политика / Съдействие за решаването на проблем със системно наводнение на ул. „Пирин” ще окаже депутатът Владислав Николов  

Съдействие за решаването на проблем със системно наводнение на ул. „Пирин” ще окаже депутатът Владислав Николов  

Отчаяни от липсата на реакция от страна на местната власт в Плевен, живущите на ул. „Пирин” потърсиха съдействие за решаване на своя проблем в приемния ден на народния представител от ПП ГЕРБ Владислав Николов.

В жалби до ВиК и Община Плевен хората са сигнализирали за системно наводняване на сградите на нечетните номера на улицата при всеки по-обилен дъжд. Хората виждат две причини за проблема – неправилен наклон на асфалтовата настилка, който отвежда насъбралите се води към нечетните номера на сградите. „Оттокът, който съществуваше на кръстовището на улиците „Пирин” и „Неофит Рилски” беше заличен и в следствие на това, при по-обилни валежи, водата, която се стича по ул. „Неофит Рилски”, влиза по ул. „Пирин” ,  залива тротоара към нечетните номера и се излива в дворовете на номерата 5 и 7  на ул.”Пирин”.”, обясниха гражданите. Те се оплакаха от постоянна влага в избените си помещения, както и вече случило се пропадане на една от мазите. По думите им е налице слагане и на тротоара, резултат именно от това системно задържане на вода в участъка. Засегнатите собственици коментираха, че в двора на Пирин 5 има поставен сифон, през който да се оттича водата, дебитът на който обаче е недостатъчен, което в допълнение с влачените от вадата наноси, прави функционалността му крайно неефективна.

В отговор на оправената молба за съдействие още днес народният представител Владислав Николов ще се срещне с ръководството на ВиК – Плевен за изясняване на ситуацията и обсъждане на възможните решения за нейното отстраняване. „Разговор по този въпрос ще се състои и с кмета на Плевен, веднага щом се върне от чужбина.”, коментира Николов.

Прочетете също:

1 700 медици ще получат допълнително възнаграждение

1 700 медици от 34 лечебни заведения в страната ще получат по 1 000 лв. допълнително към ...