Начало / Здравеопазване / Съвети как да запазят костите си здрави ще получат жителите на Долна Митрополия и Тръстеник

Съвети как да запазят костите си здрави ще получат жителите на Долна Митрополия и Тръстеник

На 17 септември в Долна Митрополия от 9 до 11  часа в общинската сграда и от 13 до 15 часа на същия ден  в НЧ“Неофит Рилски-1872“ – Тръстеник ще се проведат информационни събития под мотото „Да запазим костите си здрави!“, на които посетителите ще могат да научат кои са основните рискове за развитие на остеопороза при мъже и жени и какви мерки да следват, за да запазят костите си здрави през всеки етап от живота,  да попълнят тестове за определяне на личния си риск и да научат повече за ролята на храненето и двигателната активност при профилактиката на това заболяване.

По време на събитията ще се проведат измервания на костна плътност и телесен състав на цена 10,00 с предварително записване на тел. 0884 71 44 39 .

По традиция ежегодно в страната се провежда информационна и скринингова кампания за запознаване с личните рискови фактори и ранна профилактика на остеопорозата.

Информационните събития „Да запазим костите си здрави!“ са част от глобалната инициатива на Международната фондация по остеопороза в навечерието на 20 октомври – Световния ден на остеопорозата, която се провежда в над 200 страни  в света с цел повишаване на информираността и ограничаване на разпространението на остеопорозни фрактури – една от водещите причини за ранна инвалидизация и смъртност сред възрастното население на планетата.

Прочетете също:

Отново почистват гробищните паркове в Плевен

Трето за годината косене на тревата в гробищните паркове  ще бъде възложено от Община Плевен, ...