Начало / Любопитно / Супермоделът хамелеон Линда Еванджелиста е родена на 10 май

Супермоделът хамелеон Линда Еванджелиста е родена на 10 май

Линда Еванджелиста

Линда Еванджелиста е родена на 10 май 1965 година в Сент Катаринс, Онтарио, Канада. Родителите й са италиански емигранти – католици. Линда завършва католическото училище Denis Morris в родния си град. Решава да се занимава с моделство на 12-годишна възраст.

С тази амбиция 3 години по-късно се явява на кастинг за конкурса „Мис тийн Ниагара“. Не се класира за финала, но получава интересно предложение от агент на нюйоркския филиал на агенция „Елит“ – той видял в нея бъдещ топмодел и така се започнало. Еванджелиста налага в модата нови образци на работа – всеки път е различна, всеки път с нов цвят на косата: веднъж е рижа, след това червенокоса, после брюнетка или блондинка. Прическата й е с едри къдрици ала Мерилин Монро, или пък небрежна в стил хипи. Това е Линда Еванджелиста – хамелеонът на подиума.

Линда Еванджелиста

На 11 октомври 2006 година тя ражда момченце Августин Джеймс и тръгват слухове кой е биологичният баща на бебето. Според някои това е настоящият съпруг на Салма Хайек, френският милиардер Франсоа Пино. Слуховете се потвърждават през 2011 г. Месец по-късно супермоделът успява да издейства в съда месечна издръжка на стойност 46 хиляди долара.

Линда Еванджелиста

Интересни факти  за нея:

* Линда Еванджелиста е висока 1,75 м. Мерките й са: 86,5-61-89. Тежи 55 кг.

* Участва в стотици рекламни кампании, като най-често е лице на L’Oreal Paris.

* Линда Еваджелиста се е снимала за над 600 корици на световноизвестни списания.

* Обича да сменя прическата си. В края на 80-те предизвиква фурор след като подстригва косата си в къса момчешка прическа. След като се появява на кориците на няколко издания с новата си визия, много жени имитират прическата й.

Нейни фрази:

„Не ставам от леглото за по-малко от 10 хиляди долара дневно!“.

„Беше време когато всеки помнеше онова глупаво нещо за мен, че не ставам от леглото за по-малко от 10 хиляди долара дневно. Днес, за мен е много по-важно, че съм част от екип, който събира над 1 милион долара месечно за борба със СПИН. Много по-горда съм с това, отколкото със старата мисъл.“

„Господ ме е направил толкова красива. Ако не бях, щях да стана учителка.“

„Сериозно се замислям за пластична хирургия. Вече съм си слагала ботокс, като много от моделите и съм доволна да го призная. Ако не го спомена, как останалите жени ще си помислят, че имат шансове да изглеждат така като гледат снимките ми. Моделите не са свръхчовеци. Ние остаряваме. Искам да остарея и не мисля, че възрастта е грозна.“

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...