Начало / Образование / Студентите на Медицинския университет организират Ден на народите с две благородни каузи

Студентите на Медицинския университет организират Ден на народите с две благородни каузи

Тази събота от 14.00 ч Спортният комплекс „Проф. д-р Недко Кючуков“ при Медицински университет-Плевен ще се превърне в сцена, на която българските и чуждестранните студенти ще представят своите различни култури – традиционна кухня, бит, история, народни песни и танци. Това разнообразие от изпълнения на студенти от 15 държави ще се разгърне по време на четвъртото издание на превърналия се в традиция за МУ-Плевен – Ден на народите (International Day). Събитието се организира по инициатива на чуждестранните студенти съвместно с българските им колеги, с подкрепата на Ръководството на висшето училище, чиято цел е да запознаят академичната общност и плевенската общественост с различните култури на родните си държави. Студентите на МУ-Плевен вярват, че познавайки националните си различия и особености, всички те ще станат по-сплотени и единни и по-лесно ще живеят и учат заедно.

В организацията и програмата на събитието се включват над 250 студенти, водени от амбицията да представят своите култури от над 15 държави. В отбори студентите ще представят своите държави чрез традиционна кухня, обичаи, облекло, песен и танц.

За пореден път презентациите ще участват в състезание и компетентно жури от преподаватели и членове на ръководството на висшето училище ще излъчи държава-победител и ще връчи награди за най-атрактивно представена националност.

За поредна година с подкрепата на Академичното Ръководство в лицето на проф. д-р Славчо Томов, Ректор на МУ-Плевен, и проф. Ангелина Стоянова, ръководител на центъра за чуждестранни студенти, Денят на народите е посветен на благородна кауза. Тази година каузите са две – част от събраните от такса вход и дарения средства ще бъдат предоставени за изграждане на паметник на Емил Димитров в Плевен, а другата част – за лечението на болно дете от Клиниката по детски болести в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен.

Прочетете също:

Отдават под наем части от общински имоти в детски и учебни заведения в Плевен

Да се проведе публично оповестен конкурс и търг за отдаване под наем на части от ...