Начало / Последни новини / Стартираха успешно държавните първенства за шотоканците на Спартак 14 – Плевен

Стартираха успешно държавните първенства за шотоканците на Спартак 14 – Плевен

20 състезатели на Клуб „Спартак 14“ – Плевен участваха в Държавното първенство по Шотокан карате-до за деца от 7 до 11 г. То се проведе на 1 март в Бургас и в него участваха 22 клуба и над 220 състезатели. Плевенският клуб записа актив от  един златен, два сребърни и пет бронзови медала при изключително силна конкуренция.

Държавен шампион за 2020 г. стана един от най-малките ни състезатели – 7 -годишният Максимилиан Кошериков. Той извоюва своето отличие в дисциплината санбон кумите с категорични победи, въпреки че е най-малък в групата и с най-ниско тегло. Макси е Световен шампион за 2019 г. в тази дисциплиза и отново ще се бори за отличие на предстоящото Европейско първенство и купа, което ще се проведе в Баня Лука – Босна и Хергеговина от 3 до 5 април.

Вицешампиони на България за 2020 г. са Амира Абулибде и Кристиан Костов. Амира се класира на Второ място в дисциплината ката момичета 10-11 г. като в борбата за златото след преиграване на финалната среща  Амира получи само една стотна по-ниска оценка от опонентката си. Сребърния медалист при момчетата 7-9 г. – Кристиан, спечели своето отличие в дисциплината санбон кумите – отново без категории в трудна конкуренция. Кристиан за пореден път печели отличие в тази дисциплина и това негово класиране не е изненада.  Амира и Кристиан също извоюваха с класирането си правото да представляват България на Европейското първенство и купа.

Бронзовите ни медалисти от това държавно първенство са : Ивайло Василев 7-9 г. момчета в дисциплината санбон кумите, Йоан Тонов 10-11 г. санбон кумите, Йонан Михайлов 7-9 г. момчета ката, Никол Косеркова 10-11 г. момичета ката и братята Петър и Станислав Станчеви, които спечелиха медалите си съответно в дисциплините шобу ипон кумите  и санбон кумите.

Всички те ще вземат участие в първенството на стария континент и ще доказват своите безспорни качества.

За по-големите състезатели на клуба – над 12 г., предстои Държавно първенство в София на 14 и 15 март, което ще се проведе в столичната зала Асикс Арена.

Прочетете също:

Амфитеатър ще бъде изграден в Регионалния исторически музей в Плевен

Амфитеатър с 387 седящи места и места за хора с увреждания ще бъде изграден в ...