Начало / Политика / Станишев отива на избори, но със задължително гласуване

Станишев отива на избори, но със задължително гласуване

Сергей Станишев

20-минутно заседание с левите депутати в парламента е провел Сергей Станишев. То е започнало малко след 08:40 и е завършило преди минути. Лидерът на БСП е обявил, че партията му отива на избори до края на годината и ще поискат да се въведе задължително гласуване, пише „24 часа“.

Новините, които той ще обяви след половин час на пресконференция в парламента, са изненадали народните представители. Според член на изпълнителното бюро решението и за двата хода е лично на Сергей Станишев и не е било обсъждано от ръководството на БСП.

Само няколко депутати са е осмелили да говорят след лидера си. Георги Кадиев е предупредил, че задължителният вот ще е пагубен за БСП. Освен, че ще срине резултатите, щял да настрои и малките националистически партии срещу червените, които ще предложат тази промяна в изборния кодекс.

Емил Райнов, който е бивш здравен министър в правителството на Сергей Станишев, предупредил, че с поставянето на хоризонт септември или октомври за избори, ще се демотивира цялата държавна администрация и тя ще престане да работи.

„Сергей се държи така, все едно, че депутатите са виновни за загубата на БСП на евровота. Пред нас все едно стоеше едно обидено на света дете“, коментира участник в краткото, но съдържателно заседание в парламента.

Прочетете също:

При близо 42% обработени протоколи в Плевен партията на Слави с най-много гласове

При 41.67% обработени протоколи от СИК в РИК – Плевен партията на Слави Трифонов – ...