Начало / Спорт / Станаха ясни победителите в общинските ученически игри по шахмат

Станаха ясни победителите в общинските ученически игри по шахмат

Отборът на ОУ „Йордан Йовков” стана победител с 4 спечелени мач точки в игрите за ученици от 5 до 7 клас на провелия се в Плевен общински кръг на ученическите игри по шахмат. В тази възрастова група се явиха 3 училища. Те играха на принципа всеки срещу всеки, като по регламент отборът се състоеше от 3 момчета, 1 момиче и резервен състезател.

Отборът на училището-победител беше в състав Давид Цветанов, Момчил Банев, Невен Вутев и Габриела Илиева. Втори се класираха учениците от ГПЧЕ с 2 мач точки. Третото място остана за ОУ „Д-р Петър Берон“ без спечелена точка.

При учениците от 8 до 10-ти клас се включиха също 3 отбора. Сред тях бе и отборът на МГ „Гео Милев“, двукратен държавен шампион през 2011 и 2012 год. Тимът спечели всичките си партии и зае първото място с 4 мач точки. Победата извоюваха Дарио Дерешки, Кристиян Янков, Михаил Николов, Симонета Иванова и Борис Стефанов. Втори с 2 мач точки се класира отборът на ПГ по механо-електротехника, а трети останаха ПГ по транспорт.

От тази година се въведе изискване в отборите да бъдат допуснати за участие само по двама състезатели, картотекирани в спортни федерации. Идеята е да се даде възможност и на други ученици да влязат в отбора на училището си, без да се занимават системно със съответния спорт.

През месец март предстои следващият етап от игрите – областните първенства. Победителите от тях ще продължат на зоналните, а при нов успех попадат на  държавните финали.

Прочетете също:

FBET.INFO ви представя най-добрите лицензирани онлайн казина в България

Fbet.info предлага множество възможности за тези от Вас, които искат да изпробват късмета си в ...