Акценти
Начало / Общество / Среща на приятелите на Русия се проведе в село Победа

Среща на приятелите на Русия се проведе в село Победа

Руска вечер беше организирана  в НЧ ”Зора -1990г.” село Победа. Срещата на приятели на Русия се проведе в своебразната седмица на Русия, по повод Националния празник на Руската федерация, отбелязван на 12 юни.

Гости на тържеството бях Пламен Александров Председател на Областния съвет на Национално движение „Русофили” и Илиана Николаева- координатор на Движението за Община Долна Митрополия.

Участниците в срещата и гостите бяха посрещнати на фона на емблематичната руска песен „Подмосковние вечера”. В лекционната зала на Читалището бе подредена художествена и специализирана литература на руски език, грамофонни плочи на известни руски изпълнители, фотоизложба „Парк Кривякино”в гр. Воскресенск, картинна изложба „Третяковска галерия” и много традиционни руски сувенири и предмети. В непринуден разговор присъстващите споделиха свои спомени от срещи с руски групи и делегации, от запознанства и кореспонденции с „непознато другарче”.

В празничната атмосфера се зароди идеята да се изгради Клуб „Приятели на Русия” в село Победа. Така празникът прерасна в учредително събрание  и Клуба беше създаден, а за негов Председател единодушно беше избрана Емилия Русева – педагог със специалност Руска филология и ценител на руската култура.

Присъстващите изразиха желание да участват в мероприятията на Национално движение „Русофили”, като се отчита интересът на голям брой деца, които изучават руски език, пеят руски песни и танцуват руски танци.

Прочетете също:

Засилен интерес към кампанията „Нуждаем се от здравни грижи и утре“ в Плевен

Студенти и ученици от Плевен се включиха в кампанията „Нуждаем се от здравни грижи и ...