Начало / Крими / Спипаха за часове заклет рецидивист след поредна взломна кражба

Спипаха за часове заклет рецидивист след поредна взломна кражба

Криминалисти от Червен бряг заловиха крадец часове след извършена от него поредна взломна кражба. 74-годишен собственик на частен дом в село Ракита е подал сигнал в полицията, че в къщата му е проникнато в периода от 2 до 6 декември.

При огледа криминалистите са установили, че са взломени две входни врати на къщата и прилежащата към нея лятна кухня. Откраднати са цветен телевизор, кожена шуба, яке, покривки за легла, инструменти от различен вид, кафеварка и друга покъщнина. Щетите са в процес на изясняване.

От проведеното разследване е установено, че извършител на деянието е 43-годишен мъж от Рупци. Мъжът има множество криминални прояви за различни престъпления – за хулиганство, за кражби, грабежи, нанасяне на средна телесна повреда, отнемане на МПС, самоуправство. Списъкът с присъдите на 43-годишния е още по-дълъг – има седем съдебни дела за кражби при опасен рецидив, четири съдебни дела за грабежи, едно за нанасяне на телесна повреда по непредпазливост, едно съдебно за обсебване особено големи размери, две за отнемане на МПС, едно съдебно дело за съвкупление с малолетно лице и едно – за бягство от казарма.

Задържан е за 24 часа. Част от откраднатите вещи са предадени доброволно и се съхраняват в полицията. По случая е образувано досъдебно производство. Уведомена е прокуратурата.

Прочетете също:

74-годишен мъж загина при пожар в дома си

При пожар в дома си в плевенското село Брегаре е загинал 74-годишен мъж, съобщиха от ...