Начало / Крими / Специализирана полицейска операция се е провела днес на територията на РУ -Левски

Специализирана полицейска операция се е провела днес на територията на РУ -Левски

Днес на територията на РУ – Левски се е провела специализирана операция за противодействие на битовата престъпност, наркоразпространението и пътно-транспортния травматизъм, съгласувано и под надзора на Окръжна прокуратура – Плевен, съобщиха от пресцентъра на МВР – Плевен. Акцията е в изпълнение на мероприятия за повишаване ефективността при противодействие на престъпността чрез разкриване на цялостната престъпна дейност и ускоряване на разследването по две и повече досъдебни производства срещу един и същ обвиняем. Проверени бяха четири адреса и бяха изградени два контролно-прокусквателни пункта. Задържани в поделения на МВР са пет лица. Проверени са 52 (петдесет и два) автомобила и 78 (седемдесет и осем) лица в тях, при което са съставени 11 (единадесет) акта за констатирани нарушения по смисъла на ЗДвП и са съставени 3 (три) акта за констатирани нарушения по смисъла на ЗБЛД. Профилактирани са 22 (двадесет и две) лица от криминалния контингент. От установените данни за извършени престъпления са образувани две досъдебни производства и едно бързо производство.

В хода на акцията е извършено претърсване в частен дом, обитаван от 32-годишен. От кухненско помещение е иззет полиетиленов плик с топче с диаметър около 3 см., съдържащо суха зелена тревиста маса. При полеви наркотест веществото реагира на марихуана. Предстоят експертизи. 32-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор в РП – Плевен. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

Около 16,00 часа в град Левски на улица „Цар Симеон“ е спрян за проверка лек автомобил  „Рено Сценик“, управляван от 20-годишна от село Аспарухово. При последвалия личен обиск водачката тя доброволно предава кибритена кутия с размери 5 см/ 35 см, съдържаща бяло прахообразно вещество. По нейни данни веществото е метаамфетамин. Предстои назначаване на физико – химическа експертиза. 20-годишната е задържана с полицейска мярка за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство по общия ред за извършено престъпление по чл. 354 „а“, ал.3 от НК (притежание на наркотици и управление на МПС след употреба на наркотични вещества – метаамфетамин).

В хода на специализираната операция е образувано и бързо производство за извършено престъпление по чл. 343 „б“, ал.1 от НК. Установен е водач зад волана на автомобил „Мерцедес“ след употреба на алкохол над 1,2 промила. Издаден му е талон за медицинско изследване. Съставени са и актове по Закона движение по пътищата – един за управление на МПС след употреба на алкохол с концентрация от 1,14 промила и един акт за управление на МПС от неправоспособен водач.

 

Прочетете също:

Тази вечер отново третират срещу комари в Плевен

Второ допълнително третиране срещу увеличената след продължителните дъждове популация на комари ще се проведе тази ...